Σχολιασμός κουζίνας
Follow Food Sherlocks
Πανεύκολα γλυκά για τα τραπέζια των Χριστουγέννων...(και όχι μόνο) με Canderel Stevia.
Πανεύκολα γλυκά για τα τραπέζια των Χριστουγέννων...(και όχι μόνο) με Canderel Stevia και την υπογραφή του pastry chef Διονύση Αλέτρα.
Γαλακτομπούρεκο με στέβια; Και όμως γίνεται και είναι πεντανόστιμο και light!
Δείτε εδώ τις συνταγές:
ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ
Υλικά:
Για την κρέμα:
500 γραμμάρια γάλα
120 γραμμάρια Canderel for Cakes & Drinks
3 αβγά μεσαία
50 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
20 γραμμάρια βούτυρο
2 γραμμάρια βανίλια
Για το σιρόπι:
1 λίτρο νερό
260γραμμάρια Canderel for Cakes & Drinks
Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να βράσει. Σε μπολ ανακατεύουμε τη Canderel for Cakes & Drinks, τα αβγά και το σιμιγδάλι. Μόλις το γάλα ζεσταθεί ρίχνουμε τη μισή ποσότητα στο μπολ και μεταφέρουμε το μείγμα ξανά στην κατσαρόλα μέχρι να δέσει η κρέμα! Στο τέλος προθέτουμε το βούτυρο! Μεταφέρουμε σε άλλο σκεύος και αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη σύνθεση:
Απλώνουμε καλά το κανταΐφι σε πυρίμαχο σκεύος προσθέτοντας αρκετό βούτυρο. Ρίχνουμε την κρέμα, κλείνουμε ξανά με κανταΐφι και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 90 λεπτά.
Για το σιρόπι βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό με τη Canderel μέχρι να βράσει.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν σιροπιάσουμε.
Χρόνος προετοιμασίας: 20-25 λεπτά
Μερίδες: 8-9
Χρόνος μαγειρέματος: 90 λεπτά
Επίπεδο δυσκολίας: 4
MUFFINS ΒΑΝΙΛΙΑ
Υλικά:
7 αβγά μεσαία
360 γραμμάρια Canderel Bake!
120 γραμμάρια βούτυρο
145 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
350 γραμμάρια αλεύρι
8 γραμμάρια baking
10 γρ υγρή βανιλια
Εκτέλεση:
Για 13-14 muffin των 100 γραμμαρίων.
Στο μίξερ με σύρμα ανακατεύουμε τα αβγά με τη Canderel Bake. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, έπειτα το αλεύρι και τέλος το λιωμένο βούτυρο! Μοιράζουμε σε φόρμες του cup cake και ψήνουμε 170 βαθμούς για 20 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας: 8-10 λεπτά
Μερίδες: 10
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
Επίπεδο δυσκολίας: 3
MUFFINS ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Υλικά:
7 κρόκους αυγών
240 γραμμάρια Canderel Bake!
100 γραμμάρια βούτυρο
170 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
200 γραμμάρια αλεύρι
40 γραμμάρια κακάο
5 γραμμάρια baking
Εκτέλεση :
Στο μίξερ με σύρμα ανακατεύουμε τα αβγά με τη Canderel Bake. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, έπειτα το αλεύρι με το κακάο και τέλος το λιωμένο βούτυρο! Μοιράζουμε σε φόρμες του cup cake και ψήνουμε 170 βαθμούς για 20 λεπτά.
Χρόνος προετοιμασίας: 8-10 λεπτά
Μερίδες:10
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
Επίπεδο δυσκολίας: 3
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΚΕΙΚ
Υλικά:
160 γραμμάρια Canderel Bake!
240 γραμμάρια χυμό πορτοκάλι
280 γραμμάρια σπορέλαιο
160 γραμμάρια αποξηραμένα φρούτα
40 γραμμάρια ξύσμα πορτοκαλιού
610 γραμμάρια αλεύρι
2 γραμμάρια μοσχοκάρυδο
3 γραμμάρια κανέλα
24 γραμμάρια baking
60 γραμμάρια μέλι
Εκτέλεση :
Στον κάδο του μίξερ με σύρμα ανακατεύουμε τη Canderel Bake, το χυμό, το λάδι και το μέλι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά μας υλικά (φρούτα, ξύσμα, αλεύρι, μοσχοκάρυδο, κανέλα, baking) και τα προσθέτουμε σταδιακά στον κάδο του μίξερ! Φορμάρουμε και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 1 ώρα! Για την επικάλυψη : 100 γραμμάρια σοκολάτα bitter, 200 κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα και ρίχνουμε τη σοκολάτα εκτός φωτιάς μέχρι να ομογενοποιηθεί. Περιχύνουμε το κρύο κέικ και στολίζουμε με αποξηραμένα φρούτα.
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Μερίδες: 10-12
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα
Επίπεδο δυσκολίας: 3
ΜΗΛΟΠΙΤΑ
Υλικά:
Για τη ζύμη:
140 γραμμάρια βούτυρο
80 γραμμάρια Canderel for Cakes & Drinks
2 αβγά μεσαία
2 γραμμάρια αλάτι
200 γραμμάρια αλεύρι
40 γραμμάρια πούδρα αμυγδάλου
20 γραμμάρια corn flour
Εκτέλεση :
Στο κάδο του μίξερ με το φτερό χτυπάμε το παγωμένο βούτυρο μέχρι να μαλακώσει. Προθέτουμε τη Canderel for Cakes & Drinks. Σταδιακά τα αβγά και στο τέλος το αλεύρι, την πούδρα, το άμυλο και το αλάτι. Πλάθουμε το ζυμάρι το τυλίγουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο για 1 ώρα. Έπειτα ανοίγουμε τη ζύμη μας σε πάχος 1 εκατοστού. Απλώνουμε στην ταρτιέρα μας. Τρυπάμε καλά και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά.
Για τη γέμιση:
200 μήλο (καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους)
32 Canderel for Cakes & Drinks
30 νερό
10 corn flour
20 βούτυρο
Κανέλα
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το μήλο με τη Canderel for Cakes & Drinks
σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Όταν είναι έτοιμο σβήνουμε το μάτι και ταυτόχρονα σε ένα μπολ έχουμε ανακατέψει το άμυλο με το νερό και το προσθέτουμε στη συνέχεια στην κατσαρόλα. Τέλος, ρίχνουμε το βούτυρο με την κανέλα. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει και την τοποθετούμε στην τάρτα.
Για την επικάλυψη της τάρτας:
Υλικά:
100 γραμμάρια βούτυρο παγωμένο
80 γραμμάρια Canderel Bake!
160 γραμμάρια αλεύρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μείγμα.Μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη. Φυλάμε στο ψυγείο για 1 ώρα και μόλις παγώσει τρίβουμε τη ζύμη σε μια σχάρα δημιουργώντας μικρά μπαστουνάκια τα οποία τοποθετούμε πάνω από τη γέμιση της τάρτας. Ψήνουμε ξανά την τάρτα στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά.
Χρόνος προετοιμασίας: 15-20 λεπτά
Μερίδες: 6-8
Χρόνος μαγειρέματος: 20-25 λεπτά
Επίπεδο δυσκολίας: 4
ΛΕΜΟΝΑΔΑ
Υλικά:
500 γραμμάρια στημένο λεμόνι
400 γραμμάρια νερό
10-12 σταγόνες Canderel σε υγρή μορφή
Εκτέλεση:
Βράζουμε το νερό με το ζάχαρη και στο τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμόνι.Φυλάμε σε μπουκάλι και αφήνουμε να κρυώσει.
Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Μερίδες:4-5
Χρόνος μαγειρέματος: 5 λεπτά
Επίπεδο δυσκολίας: 1
ΚΟΡΜΟΣ
Υλικά για το μπισκουι:
9 ασπράδια αυγών
112 γραμμάρια Canderel Βake ή Canderel for Cakes & Drinks!
3 μεσαία αβγά
40 γραμμάρια κακάο
135 γραμμάρια αλεύρι
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ με σύρμα το ασπράδι ρίχνοντας σταδιακά τη Canderel μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή μαρέγκα. Όταν είναι έτοιμη ρίχνουμε σταδιακά το αβγό και τέλος με τη βοήθεια μια μαρίζ ανακατεύουμε απαλά ενώ ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το κακάο. Απλώνουμε το μείγμα σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 190 λεπτά για 4 λεπτά.
Για τη μους:
150 γραμμάρια γάλα
300 γραμμάρια σοκολάτα bitter Canderel
450 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το γάλα και περιχύνουμε τη σοκολάτα. Ομογενοποιούμε και αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να χτυπήσουμε την κρέμα γάλακτος σε μια απαλή σαντιγί. Όταν είναι έτοιμο ενσωματώνουμε την κρέμα γάλακτος με απαλές κινήσεις και αφήνουμε να κρυώσει!. Για τη σύνθεση ξεφορμάρουμε το μπισκουί με τη βοήθεια μιας δεύτερης λαδόκολλας. Απλώνουμε τη μους και ρολάρουμε δημιουργώντας έναν σφιχτό κορμό. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Χρόνος προετοιμασίας: 20-25 λεπτά
Μερίδες:10-12
Χρόνος μαγειρέματος: 2 ώρες
Επίπεδο δυσκολίας: 4
Brownies
5 αβγά
240γρ. Canderel Bake
290γρ βούτυρο
160γρ bitter σοκολάτα
80γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300γρ καρύδια (προαιρετικά)
Σε ένα μπολ χτυπάμε τη Canderel Bake με τα αυγά στο μίξερ για 10-15 λεπτά. Παράλληλα σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο πολύ καλά, προσθέτουμε τη σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς. Αφού λιώσει και η σοκολάτα με το βούτυρο, τα προσθέτουμε στο μείγμα αυγό-Canderel μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά και ανακατεύουμε. Τέλος, προαιρετικά, σπάμε τα καρύδια και τα ρίχνουμε στο υπόλοιπο μείγμα. Σερβίρουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-17 λεπτά. Έτοιμο για σερβίρισμα!
Χρόνος προετοιμασίας: 15λεπτά
Μερίδες:12-14
Χρόνος μαγειρέματος: 15-20 λεπτά
Επίπεδο δυσκολίας: 3
Μους σοκολάτα bitter
150g γάλα
300g σοκολάτα
450g κρέμα γάλακτος
40g Canderel Cakes & Drinks
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με τη Canderel Cakes & Drinks και το περιχύνουμε στη σοκολάτα σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να δημιουργηθεί μια ελαφριάς μορφής σαντιγί. Ενσωματώνουμε τη σαντιγί στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να έχουμε μια αφράτη μους. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες και έπειτα σερβίρουμε!
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Μερίδες: 4-5
Χρόνος μαγειρέματος: 3 ώρες
Επίπεδο δυσκολίας:2
Cake σοκολάτα
5 κρόκους αυγών
120g Canderel Bake
90g κρέμα γάλακτος
100g αλεύρι
20g πούδρα αμυγδάλου
25g baking
20g κακάο
40g βούτυρο
Εκτέλεση:
Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε με το σύρμα τον κρόκο και την Canderel Bake, μέχρι να αφρατέψει ελαφρά!
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο με το baking, το κακάο και την πούδρα αμυγδάλου.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα του κέικ και ψήνουμε στους 170οC για 45' περίπου. Τέλος αφαιρούμε από τη φόρμα λίγα λεπτά να κρυώσει και πασπαλίζουμε με Canderel Stevia.
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Μερίδες: 5-6
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά
Επίπεδο δυσκολίας: 3
Μπισκότα αμυγδάλου βουτύρου
200g αλεύρι
200g βούτυρο
200g πούδρα αμυγδάλου
160g Canderel Cakes & Drinks
Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και τα δουλεύουμε με το φτερό μέχρι να ομογενοποιηθούν. "Κόβουμε'' βραχάκια με το χέρι τα βάζουμε στο ψυγείο για 20' και έπειτα ψήνουμε στους 170oC για 20' λεπτά. Έτοιμα για σερβίρισμα!
Χρόνος προετοιμασίας: 10-15 λεπτά
Μερίδες:20-22
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
Επίπεδο δυσκολίας: 4