Η εμπειρία μας στο Dome

  • Food Sherlocks
Η εμπειρία μας στο Dome!

Dome Real Cuisine!

Δοκιμάσαμε το μενού στο DOME και μάθαμε απ'τον executive chef Στέφανο Σταμίδη και το ευγενέστατο προσωπικό του Dome, ποιο κρέας είναι το πιο άλιπο, με τι κρασί να το συνοδεύουμε και πόσο ψημένο πρέπει να το ζητάμε!

Σύμφωνα με τον σεφ ανάλογα με την κοπή εξαρτάται και το λίπος."Υπάρχουν διάφορες κοπές κρεάτων που προτείνουμε για όποιον επιθυμεί κάποιο κρέας χαμηλότερης περιεκτικότητας σε λίπος οι οποίες αλλάζουν ανάλογα με το τη διαθεσιμότητα, κυρίως από ντόπιες επιλεγμένες ράτσες όπως η Ελληνική ξανθόχρωμη φυλή ελευθέρας βοσκής που η κύρια πηγή πρωτείνης είναι το τριφύλλι".

Εμάς μας πρότεινε πικάνια ή ταλιάτα για να αποφύγουμε το περιττό λίπος!

"Το ενδομυικό λίπος (marbling) βέβαια τα τελευταία χρόνια θεωρείται must και για αυτό όσο πιο πολύ είναι ποσοστιαία τόσο πιο ακριβό είναι (π.χ. wagyu αλλά και συγκεκριμένα εκτροφεία black Angus και κάποια άλλα λιγότερο γνωστά στο ευρύ κοινό)".

Ως Food Sherlocks ενθουσιαστήκαμε με το ξηραντήριο για τα κρέατα, με το ψωμάκι από χαρουπάλευρο και φυσικά με τα βιολογικά λαχανικά που καλλιεργούνται ακριβώς δίπλα στον κήπο του Nikopolis!

Και ακόμη και για αυτούς που δεν συμπαθούν το κρέας υπάρχουν πιάτα με θαλασσινά όπως το καβούρι που σας κερδίζουν και από εμφάνιση πιάτου αλλά φυσικά και από γεύση!

Δοκιμάστε το και περιμένουμε εντυπώσεις!

Απο τους FoodSherlocks
Ειρήνη και Νάσια Πασχαλέρη

Φωτογραφίες

dome-
dome-
dome-
dome-
dome-
dome-
dome-
dome-
dome-
dome-
dome-
dome-
dome-
dome-
dome-
dome-

Σχετικά με εμάς

Οι Food Sherlocks γεννήθηκαν απ’ την ανάγκη της εποχής μας. Περισσότερα γεύματα στο δρόμο, λιγότερος χρόνος για σπιτικό φαγητό άρα χρειαζόμαστε έναν οδηγό φτιαγμένο από ειδικούς που να μας προτείνει…

Στοιχεία Επικοίνωνίας

Διεύθυνση:
Τσιμισκή 59, 54623, Θεσσαλονίκη

Σόλωνος 76,10680,Αθήνα

Τηλέφωνo: 2310 25 12 32,6979913003 (Νάσια Πασχαλέρη)
Fax:
2310 251236

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Newsletter

Καταχωρήστε το e-mail σας και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα μας: