Μεταβολομική ανάλυση: πρωτοποριακή εξέταση στον τομέα της διατροφής και υγείας!

  • Nasiap

Η Μεταβολομική ανάλυση ελέγχει τα μικρά μόρια που ανιχνεύονται στις διαδικασίες των βιοχημικών αντιδράσεων στο σώμα μας, είτε ως τελικά προϊόντα ή ως καταλύτες των αντιδράσεων αυτών.

Η ανάλυση των μεταβολιτών υποδεικνύει την ανεπάρκεια/επάρκεια σε βιταμίνες, αμινοξέα, ένζυμα και μεταλλικά στοιχεία, τα οποία είναι σημαντικά για την σωστή λειτουργία του οργανισμού μας σε βιοχημικό επίπεδο. Ελλείψεις ή μεγάλες συγκεντρώσεις αυτών των χημικών στοιχείων φανερώνουν την προδιάθεση αλλά και το διεγνωσμένο προφίλ πολλών χρονίων νοσημάτων.

Ο καθένας μας σύμφωνα με το γονιδιακό του προφίλ και πάντα σε συνδυασμο με το περιβάλλον του έχει διαφορετικές ανάγκες, οποτε και σε βιοχημικό επίπεδο για να λειτουργήσει ορθά, είναι απαραίτητο να γνωρίζει τις προσωπικές του ανάγκες. Για παράδειγμα ένα άτομο μπορεί να χρειάζεται 800 IU βιταμίνης D ημερησίως ενώ ένα άλλο άτομο 3000IU, κάτι που εξαρτάται απ' τα γονίδια του, την διατροφή του, τον τρόπο ζωής του, την ηλικία του και το περιβάλλον του.

Η μεταβολομική ανάλυση θα βοηθήσει το κάθε άτομο να βρει τις εξατομικευμένες απαιτήσεις του οργανισμού του και να του δώσει μία απάντηση. Η καθοδήγηση μετά την ανάλυση περιέχει αλλαγές στην διατροφή, συμπληρώματα κι αλλαγή τρόπου ζωής

Σε συνεργασία με εργαστήριο ελέγχουμε μεταβολίτες οι οποίοι μετά από πολλαπλές μελέτες έχουν βρεθεί ως οι σημαντικότερες για την σωστή λειτουργία των κύριων βιοχημικών μονοπατιών του οργανισμού και οι οποίες συνδέονται με χρόνια νοσήματα όπως ο διαβήτης, οι διαταραχές του γαστρεντερικού συστήματος, τα αυτοάνοσα νοσήματα, η παχυσαρκία και τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Ελέγχουμε στοιχεία τα οποία επηρεάζουν τη Διάθεση μας, την Αντοχή/Κόπωση και Διατροφικά στοιχεία, τα οποία κρίνεται απαραίτητο να βρίσκονται σε ισορροπία στον οργανισμό (φυσιολογικά επίπεδα)

Η Μεταβολομική βρίσκει διαγνωστικές και θεραπευτικές εφαρμογές στα Αυτοάνοσα Νοσήματα, στις Διαταραχές του Γαστρεντερικού Συστήματοςτο Διαβήτητην Παχυσαρκία.

Ο ρόλος του διαιτολόγου είναι με βάση τα αποτελέσματα να χορηγήσει τα ακριβή συστατικά (θρεπτικές ουσίες) που χρησιμεύουν ώστε ο οργανισμός μας να βρει ξανά την ισορροπία του σε μια κατάσταση καλής υγείας. Αυτό πραγματοποιείται με τη χορήγηση θεραπευτικής διατροφής και συμπληρώματα βιταμινών.

Περισσότερες πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή 6979913003 Νάσια Πασχαλέρη

 

 

Σχετικά με εμάς

Οι Food Sherlocks γεννήθηκαν απ’ την ανάγκη της εποχής μας. Περισσότερα γεύματα στο δρόμο, λιγότερος χρόνος για σπιτικό φαγητό άρα χρειαζόμαστε έναν οδηγό φτιαγμένο από ειδικούς που να μας προτείνει…

Στοιχεία Επικοίνωνίας

iDerma Διον. Αρεοπαγίτου 7, Ακρόπολη, Αθήνα, 210 9220 999
Euromedica Λ. Γαλατσίου 121 - 123, Γαλάτσι, 210 2913 150
Natural Health Clinic Τσιμισκή 59, Θεσσαλονίκη, 2310 251232

Τηλέφωνo:6979913003 (Νάσια Πασχαλέρη)

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Newsletter

Καταχωρήστε το e-mail σας και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα μας: