Skip to main content

Σπιτική μπάρα χωρίς ζάχαρη!

ΜΠΑΡΕΣ ΜΕ GRANOLA ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ

Μαλακές μπάρες granola χωρίς ζάχαρη με βρώμη, γεύση αμυγδάλου, φυσικό χυμό πορτοκάλι,  επιλογή από αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς.

Ώρα προετοιμασίας: 15 λεπτά

Ώρα μαγειρέματος: 45 λεπτά

Συστατικά:

2 κούπες νιφάδες βρώμης

3 κουταλιές της σούπας βούτυρο αμυγδάλου

1 κούπα χυμού λεμονιού

1 κούπα αποξηραμένα cranberries

(ή mix από αποξηραμένα φρούτα)

¼ της κούπας ψιλοκομμένα καρύδια

¼ κουταλάκι της σούπας κανέλα

                 ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου.

Απλώστε τη βρώμη σε ένα ταψί και ψήστε τη για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Μόλις ψηθεί τοποθετήστε τη σε ένα μπολ.

Προσθέστε τη κανέλα και αφήστε το μπολ στην άκρη.

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάλτε μαζί το βούτυρο αμυγδάλου και τον χυμό πορτοκαλιού.

Θερμαίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 15 λεπτά ανακατεύοντας συχνά έως ότου το μείγμα να γίνει παχύ.

Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει

Προσθέστε το μείγμα στο μπολ με τη βρώμη και ανακατέψτε καλά μέχρι να θρυμματιστεί η βρώμη.

Ανακατέψτε τα αποξηραμένα φρούτα και τα καρύδια.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς κελσίου.

Προσθέστε το μείγμα της μπάρας σε ένα ταψί και πιέστε το μείγμα με το πίσω μέρος του κουταλιού για να το συμπιέστε

Ψήστε για 20 λεπτά μέχρι η κορυφή να γίνει χρυσή.

Aφαιρέστε απ’ το φούρνο και αφήστε το μείγμα της μπάρας να κρυώσει πριν το τεμαχίσετε.

Αποθηκεύστε τις μπάρες σε θερμοκρασία δωματίου.

Healthy tip: Για όσους θέλουν να κάνουν δίαιτα προτιμήστε να τρώτε μπάρα ως πρωινό ή ως δεκατιανό και όχι ως απογευματινό ή βραδινό.