Σχολιασμός κουζίνας
Follow Food Sherlocks

Ελαφριά tacos κοτόπουλου!
ΕΛΑΦΡΙΑ ΤΑCOS ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
Χρόνος παρασκευής: 35 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά
Το ίδιο μεξικάνικο πιάτο με το μισό λίπος απ’ το κανονικό!
Θερμιδική αξία ανά μερίδα:
477 θερμίδες
24,1 γρ λίπος
5,4 γρ κορεσμένα λιπαρά
26,2 γρ υδατάνθρακες
9,1 γρ σάκχαρα
9,5 γρ φυτικές ίνες
34,1 γρ πρωτεΐνη
0,6 γρ αλάτι
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ:
2 κουταλιές της σούπας λάδι (ιδανικά ελαιόλαδο)
1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο κύμινο
1 κουταλιά της σούπας καπνιστή πάπρικα
450 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ:
4 μεσαίες ντομάτες
1 κόκκινη πιπεριά
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι
1/4 της σούπας λάδι
2 κουταλάκια της σούπας χυμός λεμονιού
1/4 κουταλάκι της σούπας αλεσμένο κύμινο
πρέζα από νιφάδες τσίλι
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΟΥΑΚΑΜΟΛΕ:
2 μεσαία ώριμα αβοκάντο, ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
4 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένo κόλιανδρο
1 καλή πρέζα από νιφάδες τσίλι
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
8 κελύφη τάκος καλαμποκιού
8 κουταλιές της σούπας 0% ελληνικό γιαούρτι
2 μικρά μαρούλια ψιλοκομμένα
ψιλοκομμένο κόλιανδρο
MΕΘΟΔΟΣ
Βήμα 1ο
Aνακατεύουμε το κύμινο, την πάπρικα και το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ μπολ. Βάζουμε το κοτόπουλο στο ίδιο πιάτο και το μαρινάρουμε να πάει παντού.
Προσθέτουμε πιπέρι και μια πρέζα αλάτι και στη συνέχεια το καλύπτουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 2ο
Προθερμαίνουμε στο γκριλ για 10 λεπτά. Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί βάζουμε τις ντομάτες, το κρεμμύδι και τις πιπεριές.
Τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και πιπέρι.
Θερμαίνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά, γυρίζοντας τις ντομάτες και το κρεμμύδι μέχρι να ψηθούν καλά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Βήμα 3ο
Για το γουακαμόλε, τοποθετήστε το αβοκάντο σε ένα μπολ και πατήστε με ένα πιρούνι αφήνοντας μερικά κομμάτια για υφή. Ανακατέψτε απαλά το χυμό, τα κρεμμυδάκια, το κόλιανδρο και τις νυφάδες τσίλι. Προσθέτουμε πιπέρι και την πρέζα από αλάτι.
Βήμα 4ο
Σε αντικολλητικό ταψί ψήνουμε στη σχάρα το κοτόπουλο για περίπου δέκα λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί. Εν τω μεταξύ καθαρίστε και απορρίψτε όσο το δυνατόν περισσότερους απ’ τους σπόρους και το χυμό από τις ντομάτες μπορείτε αφήνοντας τον πολτό και το δέρμα.
Όταν οι πιπεριές κρυώσουν λίγο ξεφλουδίστε και απορρίψτε τη φλούδα. Ψιλοκόψτε τις ντομάτες και το κρεμμύδι και κόψτε σε λωρίδες τις πιπεριές. Προσθέστε τα σε ένα μπολ με τον χυμό ντομάτας, το κύμινο, τις νιφάδες από τσίλι, λίγο πιπέρι και λίγη πρέζα από αλάτι.
Βήμα 5ο
Όταν μαγειρευτεί το κοτόπουλο αφαιρέστε το από την σχάρα καλύψτε το χαλαρά με ένα αλουμινόχαρτο και αφήστε το για 5 λεπτά.
Βήμα 6ο
Θερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Κόβουμε το κοτόπουλο σε χοντρά κομμάτια και με κουτάλι ρίχνουμε τους τη σάλτσα με τους χυμούς. Όταν είναι έτοιμο για σερβίρισμα βάζουμε τα κελύφη τακος σε ένα ταψί και ζεσταίνουμε για 2-3 λεπτά. Σερβίρουμε το κοτόπουλο, τα κελύφη των tacos, το γιαούρτι, το μαρούλι και τον κόλιανδρο σε ξεχωριστά μπολ έτσι ώστε ο καθένας να μπορέσει να φτιάξει τα δικά του τάκος!
Καλή απόλαυση!